Stoltenberg regner med at det blir avtale

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg regner med at det blir en budsjettavtale mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det mest ryddige er at det partiet som innsatte regjeringen, sørger for at regjeringen får flertall for et budsjett, sier Stoltenberg til NTB.

Han mener det er en uvanlig type forhandlinger som finner sted etter at fristen egentlig er gått ut, men legger til at det er en uvanlig situasjon.

- Hvis Frp sier nei, gjør ikke Frp og regjeringspartiene jobben sin. Da fraskriver de seg ansvaret de påtok seg i fjor da Frp støttet regjeringsdannelsen, sier Stoltenberg.

Ap-lederen regner ikke med at han vil få noe nytt tilbud, men sier at han vil forholde seg til det som måtte komme.

- Vi skal forholde oss til det regjeringen gjør, men jeg regner med at det er alvorlig ment med Frp når den søker budsjettforlik den veien. Forhandlingene Ap førte med regjeringspartiene viste at det var stor avstand både når det gjelder politikk og penger. Det som er helt klart, er at vi ikke kan støtte et budsjett som bygger på Sem-erklæringen. gjentar Stoltenberg.

Han sier ellers at det ikke har vært ført noen formelle samtaler mellom Ap og Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti om å stå sammen i forhandlinger med regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer