Stoltenberg roser Trump for å ville sende flere soldater til Afghanistan

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA vil forsterke sitt militære engasjement i Afghanistan med flere tusen soldater.

ROS: NATO-sjef Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA trapper opp i Afghanistan. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ROS: NATO-sjef Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA trapper opp i Afghanistan. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker president Trumps nye, betingede tilnærming til Afghanistan og regionen velkommen, sier Stoltenberg tirsdag.

Han understreker at NATOs engasjement i Afghanistan står fast, og framholder at NATO-medlemmer og allierte allerede har bidratt til å forsterke tilstedeværelsen i det krigsherjede landet.

- Vårt mål er fortsatt å sikre at Afghanistan aldri igjen blir et trygt tilfluktssted for terrorister som vil angripe våre egne land, heter det i NATO-sjefens uttalelse.

Han ber Afghanistan jobbe for en politisk løsning, og oppfordrer samtidig land i regionen til å gjøre sitt ytterste for å hindre at de ikke blir tilfluktssted for ekstremistgrupper.

Da president Donald Trump mandag kveld amerikansk tid kunngjorde at han vil forsterke USAs militære tilstedeværelse i Afghanistan, rettet han også kraftig kritikk mot Pakistan for å fungere som en trygg havn for terrorister.

Ifølge amerikanske medier vil Trump sende ytterligere 4.000 amerikanske soldater til Afghanistan. I dag har USA utplassert om lag 8.400 soldater i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer