<strong>ROS:</strong> NATO-sjef Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA trapper opp i Afghanistan. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ROS: NATO-sjef Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA trapper opp i Afghanistan. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Stoltenberg roser Trump for å ville sende flere soldater til Afghanistan

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er fornøyd med at USA vil forsterke sitt militære engasjement i Afghanistan med flere tusen soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker president Trumps nye, betingede tilnærming til Afghanistan og regionen velkommen, sier Stoltenberg tirsdag.

Han understreker at NATOs engasjement i Afghanistan står fast, og framholder at NATO-medlemmer og allierte allerede har bidratt til å forsterke tilstedeværelsen i det krigsherjede landet.

- Vårt mål er fortsatt å sikre at Afghanistan aldri igjen blir et trygt tilfluktssted for terrorister som vil angripe våre egne land, heter det i NATO-sjefens uttalelse.

Han ber Afghanistan jobbe for en politisk løsning, og oppfordrer samtidig land i regionen til å gjøre sitt ytterste for å hindre at de ikke blir tilfluktssted for ekstremistgrupper.

Da president Donald Trump mandag kveld amerikansk tid kunngjorde at han vil forsterke USAs militære tilstedeværelse i Afghanistan, rettet han også kraftig kritikk mot Pakistan for å fungere som en trygg havn for terrorister.

Ifølge amerikanske medier vil Trump sende ytterligere 4.000 amerikanske soldater til Afghanistan. I dag har USA utplassert om lag 8.400 soldater i landet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer