Stoltenberg-serviett fikk Putin til å le, men nå starter alvoret for Jens

Begynner som NATO-sjef om ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland har valgt en aggressiv linje, og da blir det ikke mulig å ha et tett og nært partnerskap, mener NATOs nye sjef Jens Stoltenberg.

Russlands president Vladimir Putin lo da statsminister Jens Stoltenberg i 2008 brukte en serviett til å vise hvordan striden om delelinjen i Barentshavet kunne løses.

- For å få fram at Norge var opptatt av en 50/50-deling, tegnet jeg et enkelt kart av Kolahalvøya og Nord-Norge, sier den påtroppende NATO-sjefen til NTB.

- Jeg tegnet det omstridte området og en strek med 50 prosent på den ene siden, og 50 prosent på den andre. Det syntes han åpenbart var så konkret at han tok det jeg tror var en serviett med seg og stappet den på innerlomma, minnes Stoltenberg.

- Det vakte litt uro i den norske delegasjonen at statsministeren nærmest hadde lagt fram et skriftlig tilbud på en serviett. Han skjønte det, lo og tok den med seg, sier Stoltenberg om Russlands mektigste mann de siste 14 årene.

Møtes igjen 1. oktober er Jens Stoltenberg på plass i Brussel for å overta som NATOs generalsekretær etter Anders Fogh Rasmussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer