Stoltenberg skal snakke med Ban Ki-moon om Syria i kveld

Sikkerhetsrådet har vært samlet for å drøfte hvilke tiltak som kan settes i verk.

SYRIA: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at han ønsker å gi uttrykk for hvor viktig det er at Sikkerhetsrådet klarer å finne en enighet om tiltak knyttet til situasjonen i Syria. Her er han utenfor Dagbladets valgbod tidligere denne uka. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SYRIA: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at han ønsker å gi uttrykk for hvor viktig det er at Sikkerhetsrådet klarer å finne en enighet om tiltak knyttet til situasjonen i Syria. Her er han utenfor Dagbladets valgbod tidligere denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg sier i dag at han skal snakke med FNs generalsekretær Ban Ki-moon om situasjonen i Syria.

- Jeg er opptatt av å høre hans vurderinger av arbeidet som FN gjør for å forsøke å få til en samlet holdning og strategi i Sikkerhetsrådet, men også gi uttrykk for hvor viktig vi fra norsk side mener det er at rådet greier å samle seg, sier statsministeren til NRK.

Han understreker at det både gjelder fortsatt humanitær bistand og politisk press, men også at Sikkerhetsrådet klarer å fatte et vedtak.

Tre nye hendelser Sikkerhetsrådet var i dag samlet for å drøfte hvilke tiltak som kan settes i verk for blant annet å få en slutt på krigshandlingene i landet.

Ingen ville kommentere møtet, men Syrias FN-ambassadør Bashar Ja'afari sa etter møtet at han har bedt FNs generalsekretær Ban Ki-moon om å umiddelbart gi inspektørene i Damaskus mandat til å etterforske tre hendelser i Damaskus-området, ifølge NTB.

Angrepene skal ha skjedd 22., 24., og 25. august.

Nervegift Det angrepet våpeninspektørene nå er i Syria for å undersøke skjedde onsdag 21. august, og flere hundre personer ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer