Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg slipper å vitne

Påtalemyndigheten ønsker ikke at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal vitne under rettssaken mot Rune Øygard.

SLIPPER Å VITNE: Statsminister Jens Stoltenberg trenger ikke vitne i overgrepssaken mot Ap-ordfører Rune Øygard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
SLIPPER Å VITNE: Statsminister Jens Stoltenberg trenger ikke vitne i overgrepssaken mot Ap-ordfører Rune Øygard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter.

Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en mindreårig jente over en toårsperiode, da jenta var mellom 14 og 16 år.

Det er jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, som har bedt om å få Stoltenberg i vitneboksen, men det er påtalemyndigheten som tar den endelige avgjørelsen.

- Vi kan ikke se at et avhør av ham kan bringe noe nytt inn i saken. Saken er veldig godt opplyst, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter til NRK.

Klundseter sier avgjørelsen ikke skyldes at Stoltenberg er statsminister. Personer må møte i retten helt uavhengig av stilling.

- Men skal man forklare seg, så bør forklaringen ha en betydning for saken, og det er der det ligger. Jeg kan ikke se at hans forklaring kan tilføre saken noe mer enn det man allerede vet.

Braathen Hjortdal mener at statsministeren kan kaste lys over forholdet mellom jenta og Øygard, fordi han har sett sammen de to sammen.

(NTB)

OVERGREPSTILTALT: Rune Øygård holder pressekonferanse i forbindelse med sin arbeidssituasjon som ordfører i Vågå kommune. Her på kommunehuset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OVERGREPSTILTALT: Rune Øygård holder pressekonferanse i forbindelse med sin arbeidssituasjon som ordfører i Vågå kommune. Her på kommunehuset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media