Stoltenberg snakket med Annan

FN-lederen prøver å roe ned situasjonen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg snakket i formiddag med FNs generalsekretær Kofi Annan på telefon. Samtalen varte ca et kvarter, og temaet var selvsagt muhammed-tegningene og den påfølgende brenningen av den norske ambassaden i Syria.

- Annan understreket veldig sterkt at det å trykke karikaturtegninger som mange mener er støtende, ikke er noen unnskyldning for bruk av vold. Han er opptatt av, og vi er oopptatt av, hvordan vi nå kan bidra til dialog for å roe gemyttene og unngå at dette fører til mer vold, sier Stoltenberg.

Skal holde kontakt

Kofi Annan er selv i Midtøsten denne uka. Her deltar han på en miljøkonferanse i Dubai. Han har hatt kontakt med mange ledere i regionen for å roe ned situasjonen

Stoltenberg mener at samtalen med Kofi Annan er en klar melding til den muslimske verden om at FN er på saken.

- Vi ble enige om å fortsatt holde kontakt for å se hvordan denne situasjonen utvikler seg. FNs generalsekretær er verdens fremste tillitsmann. Vold og angrep på ambassader kan ikke aksepteres, sier statsministeren som i ettermiddag møtte på Sørmarka konferansesenter, der Arbeiderpartiet har sentralstyremøte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer