- Stoltenberg sørget for at Djupedal ble fylkesmann

Vekker reaksjoner.

KAMERADERI? Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha hjulpet tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) til ny jobb som flykesmann i Aust-Agder. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
KAMERADERI? Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha hjulpet tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) til ny jobb som flykesmann i Aust-Agder. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha grepet inn og sørget for at tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) blir utnevnt til fylkesmann i Aust-Agder i dag.

Sørtrønderen Djupedal søkte på og ønsket seg jobben som fylkesmann i Nord-Trøndelag. Men den jobben går til hans partikollega Inge Ryan, skriver VG.

I stedet får Djupedal sitt plaster på såret etter å ha blitt kastet ut fra regjeringen av Stoltenberg - ved at han får en jobb han først søkte på lenger etter at fristen gikk ut.

Måtte overtales

Ifølge VG ble Djupedal overtalt så sent som søndag og etter kraftig press til å ta det ledige fylkesmannsembetet i Aust-Agder.

Avisen erfarer at det var Djupedals venn, helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som var Stoltenbergs budbringer søndag.

Hanssen skal ha vært i minst to samtaler med Djupedal før den tidligere SV-statsråden gikk med på å levere inn søknad, en måned over fristen.

- Kameraderi

Blant de øvrige søkerne til embetet i Aust-Agder var reaksjonene sterke da TV 2 torsdag kveld var først med nyheten om at jobben går til Øystein Djupedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer