KAMERADERI? Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha hjulpet tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) til ny jobb som flykesmann i Aust-Agder. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
KAMERADERI? Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha hjulpet tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) til ny jobb som flykesmann i Aust-Agder. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

- Stoltenberg sørget for at Djupedal ble fylkesmann

Vekker reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha grepet inn og sørget for at tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) blir utnevnt til fylkesmann i Aust-Agder i dag.

Sørtrønderen Djupedal søkte på og ønsket seg jobben som fylkesmann i Nord-Trøndelag. Men den jobben går til hans partikollega Inge Ryan, skriver VG.

I stedet får Djupedal sitt plaster på såret etter å ha blitt kastet ut fra regjeringen av Stoltenberg - ved at han får en jobb han først søkte på lenger etter at fristen gikk ut.


Måtte overtales

Ifølge VG ble Djupedal overtalt så sent som søndag og etter kraftig press til å ta det ledige fylkesmannsembetet i Aust-Agder.

Avisen erfarer at det var Djupedals venn, helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som var Stoltenbergs budbringer søndag.

Hanssen skal ha vært i minst to samtaler med Djupedal før den tidligere SV-statsråden gikk med på å levere inn søknad, en måned over fristen.


- Kameraderi

Blant de øvrige søkerne til embetet i Aust-Agder var reaksjonene sterke da TV 2 torsdag kveld var først med nyheten om at jobben går til Øystein Djupedal.

- Dette er kameraderi på et høyt nivå, sier lederen for Demokratene, Vidar Kleppe.

En annen søker er sogneprest Einar Gelius i Vålerengen menighet i Oslo. Han sier til TV 2 at han er opprørt og skuffet.

- Statsråden må tenke seg om en gang til. Det lukter svidd lang vei. Jeg føler meg lurt. Folk i Aust-Agder må gjøre opprør. Dette kan vi ikke finne oss i, sier sognepresten.


Fire stillinger

Regjeringen vil i dag utnevne fylkesmenn i Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Oppland og Aust-Agder.

I Møre og Romsdal er det tre søkere, blant dem stortingsrepresentant Lodve Solholm (Frp) og sysselmannen på Svalbard Per Sefland. Kristin Hille Valla, som er fylkesmann i Oppland i dag, er eneste søker til embetet i dette fylket. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer