- Stoltenberg «spyttet» kongen midt i trynet, men traff hele nasjonen

Flertallet av Dagbladets lesere mener kongen burde delt ut Krigskorset.

FÅR STØTTE: Flertallet av Dagbladets lesere svarer i dag at de mener kongen skulle delt ut Krigskorset.
Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
FÅR STØTTE: Flertallet av Dagbladets lesere svarer i dag at de mener kongen skulle delt ut Krigskorset. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 11.30 i dag hadde over 40 000 av Dagbladets lesere stemt over hvem de mener burde delt ut Krigskorset under søndagens seremoni.

95 prosent mener kongen skulle delt den ut.

Det var forsvarssjef Harald Sunde som utdelte krigskorset sammen med statsminister Jens Stoltenberg på veterandagen.

Bare 5 prosent svarer at det er riktig at statsminister Jens Stoltenberg deler ut den militære medaljen.

- Spyttet på kongen Dagbladet-leserne er også ivrige i debatten om hvem som burde delt ut den gjeve prisen.

- Kongen som statsoverhode bør dele ut medaljene. Tror soldatene ville sette større pris på utmerkelser overlevert fra Kongen enn fra forsvarsjef og en valgt statsminister som virker som han tror det er han som er Konge, skriver Morten Aasen i debattfeltet.

En annen leser går enda lenger:

- Sosialisten Jens Stoltenberg «spyttet» kongen midt i trynet, men traff hele nasjonen, skriver Tom Aasen.

- Større anerkjennelse Anders Aasland - som skriver at han selv er soldat, mener at det er større anerkjennelse i å bli dekorert av kongen.

- Kongen er Forsvarets øverste leder og representerer nasjonen Norge. Man kan si hva man vil om monarkiets berettigelse, men fremdeles fattes Norges politiske beslutninger av kongen i statsråd. I motsetning til Stoltenbergs posisjon i fremtiden, vil vi sannsynligvis ha samme konge en rekke år fremover. Som tidligere offiser anerkjenner jeg den politiske ledelses rett til å beslutte, men jeg vil ha meg frabedt at de tar glansen av innsats gjort av nordmenn som er lojale mot ideen Norge som nasjon. Som soldat opplever jeg en større anerkjennelse å bli dekorert av en av mine egne som selv vet hva jeg har vært med på. Det ligger mer respekt i en slik handling, skriver han.

I debattforumet er også noen av motsatt oppfattelse, og mener at det var rett at Stoltenberg delte ut Krigskorset:

- Et lite skritt i riktig retning. Ut med monarkiet, skriver «Party Poison».

DELTE UT: Oberst Eirik Johan Kristoffersen fikk søndag Krigskorset med sverd av forsvarssjef Harald Sunde og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / Scanpix
DELTE UT: Oberst Eirik Johan Kristoffersen fikk søndag Krigskorset med sverd av forsvarssjef Harald Sunde og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer