Stoltenberg støtter Ingebrigtsen

MOLDE (Dagbladet.no): Jens Stoltenberg vil ikke kvitte seg med sosialminister Guri Ingebrigtsen, selv om Ingebrigtsen sammenligner sosialklienter med narkomane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg sa på en presekonferanse i Molde i dag at han er ikke på utkikk etter en ny sosialminister.

Statsministeren stiller seg tvert i mot bak Guri Ingebrigtsen, som de siste dagene har skapt reaksjoner med uttalelser om sosialhjelpmottakere.

Hennes påstand om at «svært mange» av de som får sosialstøtte er narkomane og at de ikke vil bruke ekstra sosialmidler på noe fornuftig, har ført til skarpe reaksjoner. I Dagbladet i dag går Oslo-biskop Gunnar Stålsett skarpt ut mot henne. Mange frykter at det blir enda vanskeligere for folk å søke hjelp på sosialkontoret etter ministerens utspill.

Ingebrigsten misforstått? - Jeg støtter sosialministeren. Hun understreker at hun ikke vil stemple alle sosialklienter som rusmisbrukere. Det var aldri hennes mening å gi uttrykk for noe slikt, sier Stoltenberg til Dagbladet.no.

«Kortvarig sosialhjelp» Og statsministeren vil heller snakke om satsningen på andre tiltak som skal få sosialhjelpmottakerne til å klare seg uten sosialstøtte.

- Halvparten av de fattige barna i Norge er innvandrerbarn. Det hjelper ikke å gi disse familiene mer sosialstøtte. Vi vil heller satse på norskopplæring, integrering, arbeidsmarkedstiltak, bolig og så videre. Og rusmisbrukere skal få bedre tilbud slik at de kan komme seg ut av avhengigheten.

- Sosialhjelpen er behovsprøvd, og skal vurderers etter inntekt. Vi skal hjelpe de som trenger det, men vi vil også hjelpe de på annet vis, slik at behovet for støtte blir kortvarig.

Han mener oppstusset de siste dagene skyldes at folk snakker forbi hverandre.

Og sosialministeren sitter trygt.

- Hun har lagt fram den mest omfattende tiltaksplanen mot fattigdom noen sinne, og det er ikke snakk om at hun skal gå av.