Stoltenberg støtter Støre

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ser ingen grunn til å tvile på utenriksminister Jonas Gahr Støres vurdering av egen habilitet.

TVILER IKKE: Statsminister Jens Stoltenberg ser ingen grunn til å tvile på utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TVILER IKKE: Statsminister Jens Stoltenberg ser ingen grunn til å tvile på utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter gårsdagens Dagbladet avsløring fikk Jens Stoltenberg spørsmål om Støre-saken under spørretimen i dag. Der understreket Stoltenberg at det er opp til den enkelte statsråd å vurdere habilitet.

-  Det er den enkelte statsråd som skal vurdere habilitet. Det er de som vet best om de er innhabile eller ikke, sa Stoltenberg.

Stoltenberg sa at han ikke hadde noen grunn til å tvile på Støres vurderinger, da han lot være å be om en vurdering av sin habilitet før Utenriksdepartementet ga seks millioner til et prosjekt i regi av barndomsvennen Felix Tschudis rederi.

FÅR STØTTE:  Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
FÅR STØTTE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

- Støre har tatt sin vurdering, og jeg har ikke informasjon eller grunnlag for å komme til noen annen konklusjon, sa Stoltenberg etter spørretimen i Stortinget onsdag.

Stoltenberg understrekte viktigheten av at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fikk svar på de spørsmålene de måtte ha.

- Nå har Stortinget har stilt spørsmål, og de spørsmålene må Støre svare på. Deretter blir det opp til kontroll- og konstitusjonskomiteen å vurdere de svarene, sa Stoltenberg.