Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg svarer for Schjøtt-Pedersen

Statsministeren skjermer statsråden for Stortinget.

SKJERMER SCHJØTT-PEDERSEN: Statsminister Jens Stoltenberg valgnatta på vei til stortinget sammen med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (t.v). Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
SKJERMER SCHJØTT-PEDERSEN: Statsminister Jens Stoltenberg valgnatta på vei til stortinget sammen med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (t.v). Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Utnevnelsen av Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) til statsråd uten portefølje, med adresse på statsministerens kontor (SMK), vakte oppsikt.

Stoltenberg i grillen
Opposisjonen vil ha svar på hvilket ansvarsforhold Schjøtt-Pedersen har overfor de folkevalgte og fredag 30. oktober gikk Venstres nestleder Trine Skei Grande ut i Dagbladet og forlangte at han kommer til Stortinget for å svare.

Nå viser det seg at stortingsrepresentantene ikke får gleden av å grille den nyutnevnte statsråden - regjeringssjef Jens Stoltenberg skal selv svare i morgendagens spørretime.

- Vi mener at spørsmål om en statsråds konstitusjonelle ansvar hører inn under statsministeren, sier statsekretær ved SMK, Torbjørn Giæver Eriksen til Dagbladet.

- Står Schjøtt-Pedersen fritt til å besvare andre spørsmål i Stortinget i framtida?

- Ja, selvfølgelig. Jeg regner med at Stoltenberg vil si mer om det i morgen, men jeg har ikke sett svaret, sier Giæver Eriksen.

- Drittjobbene?
I slutten av oktober gikk Skei Grande hardt ut mot regjeringen.

Oslo, 20091020.  Den nye Stoltenberg-regjeringen ble presentert på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd. Samordningsminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen.   Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Oslo, 20091020. Den nye Stoltenberg-regjeringen ble presentert på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd. Samordningsminister Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Vi vil vite hvilken jobb han er satt til å gjøre. Er han en statsminister-II, der han skal gjøre drittjobbene mens Jens er en slags president? Det er en norsk tradisjon for at statsråder har en jobb og et kontor å gå til. Og at de rapporterer til Stortinget når vi som folkevalgte ønsker svar, sa Skei Grande til Dagbladet.

Grande mener det er grunnlovsstridig å utnevne statsråder som ikke står ansvarlige overfor Stortinget.

Også professor i statsvitenskap Trond Nordby ønsker at den nyutnevnte statsråden møter i Stortinget.

Kan han svare for andre statsråders fagfelt, fordi han skal samordne alt? Eller kan han ikke svare på noe, fordi han ikke har egen portefølje? Han vil trolig møte i underutvalget, sammen med Stoltenberg, Navarsete og Halvorsen og derfor  spille en sentral politisk rolle, sier Nordby til Dagbladet.

STILTE SPØRSMÅL: Stortingsrepresentant og Venstre-nestleder Trine Skei Grande.
Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
STILTE SPØRSMÅL: Stortingsrepresentant og Venstre-nestleder Trine Skei Grande. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media