Stoltenberg syk - kan ikke fly

I går måtte statsministen gis sjøsyketabletter da han skulle flys inn med helikopter fra en oljeplattform utenfor Kristiansund. Nå har han fått luftveisinfjeksjon, og må avlyse en tur til Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg har fått stilt diagnosen infeksjon i øvre luftveier, og er av lege anbefalt å ikke benytte flytransport inntil videre, skriver statministerens kontor i en pressemelding i dag.

I første omgang er statsministerens reise til Nord-Norge mandag og tirsdag 5. og 6. februar, avlyst. Programmet i Troms og Finnmark vil bli gjennomført med deltakelse av blant andre statsrådene Sylvia Brustad og Otto Gregussen.

Det planlagte folkemøtet i Vadsø mandag kveld er utsatt. Statsministeren planlegger å besøke Vadsø senere. Ny dato vil bli fastlagt i samarbeid med arrangøren.

Værfast på Draugen

Det var i går at statsministeren ble sittende værfast på Draugenplattformen utenfor Kristiansund, skriver Adresseavisen. 11 grader minus og 40 knops vind hindret helikopteret å få start på en bunnfrossen oljeplattform som måtte stanse oljeproduksjonen.

På hjemturen fikk statsministeren utlevert tabletter mot luftsyke og lettet i liten storm. Han landet trygt på Værnes ved 17-tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer