Stoltenberg tenker på de som har det vondt i dag

Statsminister Jens Stoltenberg har sendt ut en twitter-melding om at han tenker på de som har det vondt i dag.

TUNG DAG: Rettsforklaringen til Anders Behring Breivik har blitt tung å takle for mange. Jens Stoltenberg har sendt ut en melding der han skriver at han tenker på alle som har det vondt. Foto: Jacques Hvistendahl
TUNG DAG: Rettsforklaringen til Anders Behring Breivik har blitt tung å takle for mange. Jens Stoltenberg har sendt ut en melding der han skriver at han tenker på alle som har det vondt. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrortiltalte Anders Behring Breivik har i dag fortalt mye om hvordan han planla terrorangrepene, om hvem han helst ville ta livet av og hvordan han ville gjøre det.

Grusomme detaljer Statsadvokat Svein Holden har eksaminert tiltalte ved blant annet å spørre om hva han kjøpte inn for å bruke til terroraksjonene. Behring Breivik har svart grundig om sine planer, som er grusomme i alle detaljer. Han har også navngitt flere personer han hadde planer om å drepe.

Mye av informasjonen som kommer fram i Oslo tingrett er kommet ut til publikum, og mange reagerer på de voldsomme planene og tankene han gir uttrykk for.

Mange venner I den forbindelse har statsminister Jens Stoltenberg sendt ut en twitter-melding. Der skriver han: «Tenker på dere som nå har det vondt.»

Som kjent var mange av Stoltenbergs venner blant de mange som ble drept 22. juli i fjor. I tillegg ble et stort antall unge mennesker alvorlig skadet i Regjeringskvartalet og på Utøya.