Stoltenberg tror Norge rir av stormen

- Norsk økonomi fundamentalt god.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tror norske banker, arbeidsplasser og boliger vil stå støtt gjennom finansstormene som herjer verdensøkonomien.

Til tross for historisk børsras hjemme og ute mandag, og den ene storbankens fall etter den andre i USA og Europa, er statsministeren optimistisk til at den norske økonomien skal komme seg helskinnet gjennom krisen.

- Den norske økonomien er fundamentalt mye bedre enn i USA. I Norge har husholdningene inntekter og sysselsettingen er rekordhøy, det vil si at det grunnleggende er i orden. I tillegg har vi et mye bedre tilsyn med finansinstitusjonene her, sier Stoltenberg til NTB.

- Men det er klart at vi må være varsomme og passe på. Det betyr at vi må sikre orden i statsfinansene og i utenriksøkonomien, og fortsatte godt tilsyn av finansinstitusjonene, sier Stoltenberg.

(NTB)

OPTIMIST: Selv om norsk økonomi er grunnleggende god, skaper finanskrisa utfordringer for statsministeren og finansminister Kristin Halvorsen (SV). Foto: SCANPIX
OPTIMIST: Selv om norsk økonomi er grunnleggende god, skaper finanskrisa utfordringer for statsministeren og finansminister Kristin Halvorsen (SV). Foto: SCANPIX Vis mer
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer