Stoltenberg utelukker ikke samarbeid

Arbeiderpartiet går til valg på en ren Ap-regjering, men utelukker ikke samarbeid med sentrum. Statsminister Jens Stoltenberg avviser påstander om at regjeringens politikk ikke betyr noe for folk flest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen tro samlet statsministeren pressen til sommeravslutning på Sørmarka, LOs kurs- og konferansesenter like utenfor Oslo. Hovedbudskapet var at det knapt noen gang er fremmet så mange tunge saker i en vårsesjon som det Ap har gjort i år, og det er nettopp saker som gjør folks hverdagsliv enklere og bedre.

Stoltenberg er naturlig nok misfornøyd med den lave oppslutningen på meningsmålingene, men er såre fornøyd med det regjeringen har utrettet siden maktskiftet i mars 2000.

- Dårlig velgeroppslutning skyldes i første rekke at det er mye vanskeligere å forklare at ting henger sammen. Alt er mye lettere for partier som kan strø om seg med skattelettelser i milliardklassen. Men det er rett og slett umulig å opprettholde de norske velferdsordningene og samtidig love lettelser på flere titalls milliarder kroner, sa statsministeren.

Han ville overhodet ikke spekulere i regjeringsalternativer etter valget, men gjentok at Ap er villig til samarbeid med andre. At dette ikke skjer forut for valget til høsten, skyldes ifølge statsministeren at sentrum for lengst har avvist tilbudet. Han ville heller ikke sette noen prosentgrense for hva Ap må ha for å fortsette i regjering.

(NTB)