Stoltenberg varsler økt bruk av oljepenger

Vil bruke vesentlig mer fordi tidene er dårlige.

Jens Stoltenberg talte til NHOs årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag morgen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Jens Stoltenberg talte til NHOs årskonferanse i Operaen i Oslo onsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen vil bruke vesentlig mer enn handlingsregelen tilsier i år, for å dempe finanskrisen, varsler statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Dette ble kjent på NHOs årskonferanse i dag.

- Vi kan bruke mer penger i dårlige tider fordi vi har holdt penger igjen i gode tider. Det er god motkonjunkturpolitikk, sa Stoltenberg under talen.

Statsministerens kontor opplyser til Dagbladet.no at økt bruk av oljepenger ikke er et brudd på handlingsregelen, fordi den er fleksibel.Men Stoltenberg varslet at de vil bruke betydelige beløp for å sikre arbeidsplasser og trygge økonomien. Han fortalte at de vil legge vekt på ting som kan virke raskt og er sikre.

Bedre skoler og veier - Bygg og vedlikehold er viktig. Pusse opp skoler og bygge veier gir oss en dobbel effekt. Det gir oss ikke bare bedre skoler og veier, men også flere abeidsplasser og penger til det private næringslivet, sa Stoltenberg.

Statsministeren varsler også at de vurderer tiltak på skattesiden.- Vi vil ikke utelukke skattetiltak, hvis det treffer godt, sa statsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer