Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg vekslet ord med prins Charles da han ankom Mandelas begravelse

Verden tar en siste farvel med frigjøringshelten i dag.

SAMMEN I BEGRAVELSEN: Jens Stoltenberg (Ap) møtte på Storbritannias prins Charles (t.v) da han ankom begravelsesseremonien for Nelson Mandela i dag. Foto: Reuters/Odd Andersen/NTB Scanpix
SAMMEN I BEGRAVELSEN: Jens Stoltenberg (Ap) møtte på Storbritannias prins Charles (t.v) da han ankom begravelsesseremonien for Nelson Mandela i dag. Foto: Reuters/Odd Andersen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tar familie og en rekke andre en siste farvel med Nelson Mandela. Det skjer i hjembyen Qunu - med rundt 5000 gjester.

Begravelsesseremonien begynte klokka sju, og startet med at kisten svøpt i det sørafrikanske flagget ble båret inn til Xhosa-hymnen «Lizalis' idinga lakho» («Hold ditt løfte»).

Fra Norge deltar tidligere statsminister Jens Stoltenberg som gjest av ANC. Stoltenberg hilste og vekslet noen ord med Storbritannias prins Charles da han ankom begravelsen.

- Jeg er blitt invitert av ANC til å delta i begravelsen i Qunu for å ta et siste farvel med Nelson Mandela, og å vise ham en siste respekt. Jeg setter stor pris på den muligheten, har Ap-lederen sagt til VG.

Statsbegravelsen er todelt. I den første delen vil rundt 4500 delta, mens rundt 500 får plass i den siste delen av begravelsen.

Det er ventet at seremonien vil inneholde mange tradisjonelle elementer. Familien hegner om den siste seremonien og ønsker at den skal bli mest mulig privat.

Etter at Sør-Afrikas tidligere president døde 5. desember har en hel verden hyllet Sør-Afrikas store mann.

Tusenvis har tatt avskjed med ham i dagene da han lå på likstrå i presidentpalasset i Pretoria.