Stoltenberg venter enda hardere tider

Tror arbeidsledigheten blir høyere enn forventet.

DYSTRE TIDER: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (f.v.), statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen snakker med journalister etter et møte mellom regjeringen, norske bedrifter og organisasjonene for finansnæringen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DYSTRE TIDER: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (f.v.), statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen snakker med journalister etter et møte mellom regjeringen, norske bedrifter og organisasjonene for finansnæringen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varsler at arbeidsledigheten vil bli høyere enn man tidligere har regnet med.

Nye tall for norsk økonomi vil bli presentert i krisepakken som kommer førstkommende mandag, men allerede torsdag varslet statsministeren at ledighetstallene blir høyere enn man tidligere har antatt.

Sentrale regjeringsmedlemmer hadde torsdag et møte med næringslivsledere for å høre deres synspunkter på økonomien og hva som bør gjøres i den kommende bank- og næringslivspakken som skal sikre likviditet til næringslivet.

Forberede nedbemanning

- Vi må erkjenne at norsk økonomi er veldig sammenvevd med internasjonal økonomi. De tallene og meldingene vi får om internasjonal økonomi, er verre og mer negative enn vi fikk før jul. Det betyr at vi må være forberedt på nedbemanning i norske bedrifter, sa Stoltenberg etter møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer