Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg vil ha flytogstandard

Varsler ekstra penger til jernbanen i revidert budsjett.

LOVER MER PENGER: Statsminister  Jens Stoltenberg (Ap) sier Regjeringen vil gi mer penger til jernbanen. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet
LOVER MER PENGER: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier Regjeringen vil gi mer penger til jernbanen. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varsler ekstra penger til jernbanen i revidert budsjett i mai. Han vil ruste opp flere strekninger til flytogstandard.

Under sin tale på Arbeiderpartiets landsstyremøte sa statsministeren at situasjonen for jernbanen ikke er akseptabel.

- Vinteren har vist at standarden ikke er god nok. Det er alvorlige problemer i norsk jernbane, et resultatet av mange år med sviktende vedlikehold og for lite penger. Dette har vi grepet fatt i. I Nasjonal transportplan (NTP) fikk jernbanen det den ba om, og i 2010 har Jernbaneverket fått 470 millioner kroner ekstra til å ruste opp Oslo-området, sa Stoltenberg.

Stikkord for regjeringens ekstrainnsats er vedlikehold og fornyelse. Drift og materiell blir innsatsområdene. Regjeringen vil ifølge statsministeren ha flytogstandard som mål, strekning for strekning.

- Vi har bedt Jernbaneverket vurdere om det er noe vi kan gjøre på kort sikt, altså i år. Dette har vi tett dialog om, sa Stoltenberg. Han la til at regjeringen har doblet jernbanebevilgningene siden 2005, men at det tar tid å ta igjen mange tiårs forsømmelser.

Statsministeren varslet også at Intercity-strekningene skal bygges ut videre og at det skal utarbeides en ny Intercity-strategi.

- Jernbaneverket får i oppdrag å lage en slik strategi fram til revurderingen av transportplanen i 2013. Strategien må inneholde en plan for videre utbygging av dobbeltspor på strekningene mellom Halden, Lillehammer og Skien. Og den må innhold en tidsfesting, lovet statsministeren.(NTB)


PÅ SKINNER: Flytoget, her på Lysaker stasjon. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet
PÅ SKINNER: Flytoget, her på Lysaker stasjon. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!