Stoltenberg vil ha tekno-revolusjon i Nordsjøen

- Vi trenger en ny teknologirevolusjon på norsk sokkel. Først da kan vi få en ny gullalder, sier APs industripolitiske talsmann Jens Stoltenberg, som også åpner for avgiftsreduksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en drøy uke siden advarte Jens Stoltenberg mot en bråstopp i industrien. I dag advarte Ap-nestlederen mot en mer spesifikk bråstopp, nemlig den han mener vil komme i norsk oljeindustri.

- I løpet av høsten og tidlig neste år vil vi se en dramatisk nedbygging i norsk oljeindustri. En nedbygging hadde kommet før eller siden, men det er forskjell på en myk landing og bråstopp, sa Stoltenberg.

I dag satt Ap-nestlederen i møte med representanter for olje- og leverandørindustrien for å diskutere hva som kan gjøres for å dempe den dramatiske situasjonen i oljebransjen.

Tekonologisk revolusjon

Første punkt på Stoltenbergs kriseplan er en ny teknologisk revolusjon og mer utstrakt bruk av ny teknologi på norsk sokkel.

- Vi trenger et nytt teknologisk sprang. Tempoet i norsk teknologisk utvikling har hele tida vært høyt, men vi må presse oss ytterligere slik at vi kan levere enda mer, sa Stoltenberg, som blant annet vil ha oljebransjen til å se nærmere på utnyttingen av små oljefelt og såkalt haleproduksjon. Det vil si utvinning av felt som de største oljeselskapene har sluttet å utvinne, men som ikke er tomme.

- Britiske selskaper gjør dette hele tida. Hvorfor kan ikke vi? spurte Stoltenberg.

Avgiftskutt?

Andre del av Stoltenbergs kriseplan går på å redusere kravet til dokumentasjon i oljebransjen, slik at kostnader til papirarbeid kan reduseres. Videre ønsker Stoltenberg at det må være mulig å se på mulighetene for avgiftskutt.

- Arbeiderpartiet er villig til å se på avgiftsnivået i oljeindustrien fordi vi står overfor en ny situasjon i forhold til oljepriser og situasjonen på norsk sokkel, sa Ap-nestlederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer