«Stoltenberg vil se tilbake på tida som statsminister som en deltidsjobb»

Anders Fogh Rasmussens tidligere nære medarbeider, Michael Ulveman, sier han vet at Jens Stoltenberg får Nato-jobben.

Veskebærer: Michael Ulveman (t.v.) var Anders Fogh Rasmussens nærmeste medarbeider i åtte år, både da Rasmussen var statsminister i Danmark og da han ble NATO-toppsjef. Foto: Rune Evensen / NTB Scanpix
Veskebærer: Michael Ulveman (t.v.) var Anders Fogh Rasmussens nærmeste medarbeider i åtte år, både da Rasmussen var statsminister i Danmark og da han ble NATO-toppsjef. Foto: Rune Evensen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ulveman vet hva han snakker om, for han har selv vært med på overgangen fra å lede en nordisk regjering til å styre Nato. Ulveman var Fogh Rasmussens fremste såkalte «spindoktor» i fire år som statsminister i København. Så ble han med til Brussel for å fortsette som Fogh Rasmussens nære hjelper der, denne gang med tittelen spesialrådgiver for strategisk kommunikasjon.

Han varsler et brutalt møte med Nato for den tidligere norske statsministeren.

- Stoltenberg vi se tilbake på tiden som statsminister som en deltidsjobb, sier han.

- Men det er jo en stor jobb å være statsminister i Danmark eller Norge også. Døgnet har ikke mer enn 24 timer. Er det ikke vanskelig å tenke seg at en jobb kan bli mer omfattende?

- Jeg tror ikke det er så stor forskjell på å være statsminister i Danmark eller Norge når det kommer til arbeidspress. Den parlamentariske kulturen i de to landene er ganske lik. Stoltenberg kommer til å skjønne hva jeg mener når han har vært i Brussel en stund, sier han og ler.

Som Nato-topp må du hele tiden forholde deg til 28 regjeringer i medlemslandene, i tillegg til 41 andre land som har løsere formalisert tilknytning til alliansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.