Stoltenberg vs Bondevik

Statsministerdebatt på tv i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld møtes kamphanene til debatt for første gang i den nystartede valgkampen: Statsminister Kjell Magne Bondevik og statsministerkandidat Jens Stoltenberg skal prøve å vinne velgernes hjerter i Tabloid på TV 2 i kveld.

Begge vil ha makta

Bondevik kjemper en knallhard kamp for å beholde statsministerjobben etter valget i september. Carl I. Hagen har for lenge siden erklært krig mot den sittende statsministeren, og velgerne er heller ikke overbeviste om at Bondevik er den rette mannen til å lede landet videre, ifølge en meningsmåling som Opinion gjorde for Aftenposten for bare noen dager siden.

Ifølge Opinion vil velgerne akkurat nå la Stoltenberg & co rykke inn i Regjeringskvartalet. Både SV og Sp økte i popularitet, og til sammen vil de rødgrønne partiene få 93 seter i Stortinget hvis meningsmålinga holder seg etter hvert som valgkampen skrider frem.

Nedoverbakke for Bondevik

Bondevik, Petersen og Sponheim får bare 44 seter på tinget i Opinions meningsmåling.

Det hjelper heller ikke om regjeringspartiene mot alle odds skulle bestemme seg for å samarbeide med FrP. Samlet får de borgerlige partiene bare 76 stemmer og må derfor overlate kontorene sine til Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Åslaug Haga hvis velgerne ikke endrer mening de neste ukene.

Debatten mellom Bondevik og Stoltenberg setter standard for resten av valgkampen.

De to frontfigurne vil sannsynligvis bruke sine tilmålte minutter til å overbevise velgerne om at motparten har uorden i rekkene, at begge er mot stoppeklokker i eldreomsorgen og at både Bondevik og Stoltenberg er mot nedleggelsen av Union.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

SV-lederen gikk fram flere prosentpoeng i valgmålingen. Hun skal i ilden i TV 2s valgprogram «Utspørringen» klokka 22.35 i kveld for å forsvare de gode resultatene.

Carl I. Hagen gikk tilbake med nesten tre poeng i samme måling. Han skal kjempe for å vinne tilbake velgerne i debatt med Jens Stoltenberg klokka 20.25 på NRK, kort tid etter at Stoltenberg har tørket svetten etter debatten mot Bondevik.