Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg vurderer å sende flere soldater til Afghanistan

NATO vurderer å øke sin tilstedeværelse i Afghanistan for å styrke innsatsen mot islamistiske opprørere, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg.

NATO vurderer å sende enda flere soldater til Afghanistan fordi sikkerhetssituasjonen i lan det er blitt så utfordrende, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Angelo Carconi / ANSA via AP / NTB scanpix
NATO vurderer å sende enda flere soldater til Afghanistan fordi sikkerhetssituasjonen i lan det er blitt så utfordrende, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Angelo Carconi / ANSA via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg viser i et intervju med tyske Welt am Sonntag til det han kaller en utfordrende sikkerhetssituasjon som bakgrunn for at NATO nå veier for og imot å sende flere soldater til Afghanistan. Den 28 nasjoner store alliansen er i landet med rundt med 13.000 soldater for å hjelpe det lokale forsvaret med trening, opplæring og rådgivning.

Beslutningen om å øke, og eventuelt forlenge, tilstedeværelsen i Afghanistan er ventet i løpet av mai.

Taliban har intensivert sin militære aktivitet etter at NATO trakk sine kampstyrker ut av Afghanistan i 2014, hvilket er blitt fulgt av en økning i antall militære og sivile ofre for angrepene. Så sent som sist uke lyktes Taliban-opprørere utkledd som afghanske soldater å drepe 135 rekrutter i Mazar-i-Sharif – hvor deler av den norske kontingenten var utplassert – nord i landet.

NATO ønsker også en større rolle i kampen mot internasjonal terrorisme, spesielt ved å trene lokale styrker, understreket Stoltenberg i intervjuet. I tillegg til sitt engasjement i Afghanistan og Irak, har NATO kapasitet til å gjøre enda mer, sa han.

(NTB)