Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenbergs lillesøster brukt i Frp-tale

Siv Jensen brukte Jens Stoltenbergs lillesøster Nini som eksempel på feilslått narkopolikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): - Vi kan ikke ha en rusomsorg som ikke henger sammen, sa Siv Jensen, og ga dermed en overraskende håndsrekning til Statsminister Jens Stoltenbergs lillesøster.I en tale som ellers var preget av Jensens syn på at enkeltmennesket må ta ansvar for sine egne handlinger, framhevet hun Nini Stoltenberg som et eksempel på at politikerne feiler i å hjelpe.

Jensen viste til  et essay av Nini Stoltenberg i Samtiden. Her forteller Stoltenberg om sin desperate og håpløse kamp for å få hjelp ut av rusmiddelavhengigheten.

Ti minutter forseint

Jensen viste også til en episode i rusomsorgen der en behandlingstrengende møtte opp ti minutter for sent til institusjonen som skulle hjelpe henne. Vedkommende ble avvist i døra.

- De som er på innsiden av denne institusjonen burde vite at det kanskje ikke er klokka en rusmisbruker er flinkest til å følge, sa Jensen.

Partiformannen gjorde også et poeng av at det er feilslått å sende rusmisbrukere hjem like etter avrusningsbehandling.

- Det er da vi må ha et system som tar i mot, sa Jensen.

Liker ikke å bli brukt

KREVER BEDRE RUSOMSORG: - Det er da vi må ha et system som tar i mot, sa Siv Jensen i sin formannstale i dag. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
KREVER BEDRE RUSOMSORG: - Det er da vi må ha et system som tar i mot, sa Siv Jensen i sin formannstale i dag. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Men Nini Stoltenberg liker ikke å bli brukt som case for en forfeilet narkotikapolitikk. Hennes mål med essayet i Samtiden, som hun har skrevet sammen med kjæresten Karljohn Sivertsen,  var å sette fokus på narkotikapolitikk de siste 30 åra. Her må også FrP ta sin del av ansvaret:

- Jeg synes ikke FrP har gjort noen god jobb i Oslo. Faktum er at narkotikapolitikken har blitt langt verre under FrP.

Stoltenberg og Sivertsen viser til at FrPs byråd Margareth Eckbo sørget for å få flyttet de narkomane fra plata.

- Før var Plata et sted hvor man hadde kontroll og indre justis. Politiet fulgte med på om mindreårige oppsøkte miljøet. Miljøet som har oppstått i skippergata har blitt veldig mye verre, sier de to.

Vi vet selv best

I essayet i Samtiden skriver Nini Stoltenberg og kjæresten Karljohn Sivertsen et forsvar for at de narkomane må bli hørt.

- Alle eksperter mener å vite hva som er best for de narkomane, uten at de det gjelder blir spurt. Hvorfor stimulerer man ikke hvert enkelt individ sin selvtillit til å kjenne etter hva de mener og ønsker? spør Nini Stoltenberg.

Stoltenbergs lillesøster brukt i Frp-tale
FÅR FRP-STØTTE: Nini Stoltenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling