- Stoltenbergs skatter og avgifter skal ned

- Det første jeg skal gjøre dersom Høyre kommer inn i regjeringskontorene etter valget, er å ta tak i Jens Stoltenbergs budsjett og redusere både skatte- og avgiftssatsene kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik lyder Jan Petersens utvetydige løfte til landets Høyre-velgere. I rekken av flaggsaker topper skatte- og avgiftspolitikken prioriteringslista.

- Og så går det som det gikk i 1980-åra. En fin fest så lenge den varte, men etterpå kom en lang og vond bakrus?

- Det er Jens Stoltenbergs retorikk, sier Petersen, som bare fnyser av sine politiske motstandere som hevder at Høyre blir nødt til å bryte de fleste av sine valgløfter fordi det ikke er mulig å gjennomføre så dyptgripende reformer som det Høyre legger opp til.
Petersen fnyser også av påstander om at det knapt kommer til å vises noen forskjell mellom et Høyre-styrt Norge og et Ap-styrt Norge.

- Det er klar forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Og folk ser forskjellene. Det er bare å ta en titt på meningsmålingene, så ser man fort at folk ser forskjell på de to partiene, sier Jan Petersen til Dagbladet.

Løftene

Etter nye galluptriumfer begynner Petersen for alvor å tro at han kan komme til å bytte plass med Jens Stoltenberg til høsten. Han har planene klare:

- Jens Stoltenbergs regjering sitter nå og arbeider på spreng med et nytt statsbudsjett. Det første vi må gjøre dersom vi overtar, er å gripe fatt i budsjettet og endre skatte- og avgiftspolitikken. Etter min mening må avgiften på bensin, på alkohol, på strøm og på bolig ned nå. Vi må også gjøre noe med skatten. Dessuten må hele momsreformen reverseres.

Petersen krever å bli tatt på alvor i skattedebatten, og hevder at hvis Høyre hadde hatt regjeringsmakt det siste året, ville nordmenn hatt 12 milliarder kroner mindre i skatt:

- Disse 12 milliardene kan velgerne takke Stoltenberg for.

Høyre krever også å bli tatt på alvor når de hevder at Høyre vil føre en bedre politikk for de svakeste i samfunnet.

Flere løfter

På den ene siden vil de endre dagens sykelønnsordning, noe som først og fremst rammer de svakeste. På den andre siden skal de skape et bedre sikkerhetsnett for dem som i dag faller igjennom.

- Ingen kan tro på det, vel?

- Når Ap hevder at vår sykelønnsordning er så forferdelig, vil jeg gjerne svare at dagens ordning er best i verden, men Høyres ordning vil bli nest best i verden. Man overdriver veldig konsekvensene av den, hevder partilederen.

Som imidlertid heller ønsker å snakke om Høyres satsing på skole og utdanning.

- En av de første tingene vi skal ha på plass, er en ny lærerutdanningsreform og en ny skolereform. Det haster å få gjort noe med begge deler.