- Stoltenbergs skatter og avgifter skal ned

- Det første jeg skal gjøre dersom Høyre kommer inn i regjeringskontorene etter valget, er å ta tak i Jens Stoltenbergs budsjett og redusere både skatte- og avgiftssatsene kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik lyder Jan Petersens utvetydige løfte til landets Høyre-velgere. I rekken av flaggsaker topper skatte- og avgiftspolitikken prioriteringslista.

- Og så går det som det gikk i 1980-åra. En fin fest så lenge den varte, men etterpå kom en lang og vond bakrus?

- Det er Jens Stoltenbergs retorikk, sier Petersen, som bare fnyser av sine politiske motstandere som hevder at Høyre blir nødt til å bryte de fleste av sine valgløfter fordi det ikke er mulig å gjennomføre så dyptgripende reformer som det Høyre legger opp til. Petersen fnyser også av påstander om at det knapt kommer til å vises noen forskjell mellom et Høyre-styrt Norge og et Ap-styrt Norge.

- Det er klar forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Og folk ser forskjellene. Det er bare å ta en titt på meningsmålingene, så ser man fort at folk ser forskjell på de to partiene, sier Jan Petersen til Dagbladet.

Løftene

Etter nye galluptriumfer begynner Petersen for alvor å tro at han kan komme til å bytte plass med Jens Stoltenberg til høsten. Han har planene klare:

- Jens Stoltenbergs regjering sitter nå og arbeider på spreng med et nytt statsbudsjett. Det første vi må gjøre dersom vi overtar, er å gripe fatt i budsjettet og endre skatte- og avgiftspolitikken. Etter min mening må avgiften på bensin, på alkohol, på strøm og på bolig ned nå. Vi må også gjøre noe med skatten. Dessuten må hele momsreformen reverseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer