Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stoltenbergs ukjente joker

Hanne Bjurstrøm (49) fortsetter med jobben som klimaforhandler, før hun i januar blir Stoltenbergs arbeidsminister.

NY MINISTER: Hanne Bjurstrøm. Arkivfoto: Jaques Hvistendahl
NY MINISTER: Hanne Bjurstrøm. Arkivfoto: Jaques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I Stoltenberg 3 er det tre nye fjes som for første gang tiltrer i ministerpostene. Blant disse er Hanne Bjurstrøm (49) fra Arbeiderpartiet.

Ny som minister
Under regjeringsspekulasjonene og lekkasjene var ikke Bjurstrøm blant de nevnte kandidatene, men nå er hun en av de ukjente jokerne Stoltenberg presenterte i sin nye regjering i dag klokka 11.

Bjurstrøm fra Oslo blir i Stoltenberg 3 ny arbeidsminister.

- Dette kom overraskende, veldig overraskende, sa hun fra Slottsplassen.

Hun tiltrer først 21. desember, fordi hun skal fungere som forhandlingsleder under klimatoppmøtet i København.

Overtar for Andersen

Posten overtar hun etter Dag Terje Andersen som også var arbeids- og inkluderingsminister i den foregående Stoltenberg-regjeringen.

Som arbeidsminister får Bjurstrøm ansvaret for blant annet arbeidsmarked, arbeidsmiljø- og sikkerhet, inntektspolitikk og pensjoner.

Klimaforhandler
Bjurstrøm (AP) er utdannet jurist og har mastergrad i EF-rett fra London School of Economics fra 1990.

Hun har jobbet som spesialrådgiver i Miljøverndepartementet, og hatt rollen som Norges forhandlingsleder i de internasjonale klimaforhandlingene.

Hun begynte i Miljøverndepartementet i 2003, og har vært med å utarbeide det norske kvotesystemet, og Bjurstrøm ledet Norges delegasjon til Bali under klimaforhandlingene i 2007.

Før hun startet i Miljødepartementet jobbet hun blant annet som dommer, konsernadvokat i Aker RGI, og nestleder i Arbeidsretten. Bjurstrøm har også jobbet i Europarådet, hos regjeringsadvokaten og i Justisdepartementet, og som byrådssekretær i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling