Stomperud (7) døde ikke i Lærdalsbrannen like vel

Kom hjem etter ti måneder.

OVERLEVDE:  - Vi var sikker på at Stomperud var død etter brannen i Lærdal. Men slik var det ikke, sier matmor Liv Hønsi til Dagbladet. Fredag, ti måneder etter den tragiske Lærdalsbrannen fikk hun Stomperud tilbake.  Foto: Jannicke Vikdal.
OVERLEVDE: - Vi var sikker på at Stomperud var død etter brannen i Lærdal. Men slik var det ikke, sier matmor Liv Hønsi til Dagbladet. Fredag, ti måneder etter den tragiske Lærdalsbrannen fikk hun Stomperud tilbake. Foto: Jannicke Vikdal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÆRDAL :(Dagbladet): Matmor Liv Hønsi (67) mistet alt hun eide den dramatiske brannatta i Lærdal lørdag 18.januar, også den sju år gamle familiekatten Stomeprud, trodde hun.

- Hele familien, også min datter Jannicke som egentlig eier katten trodde Stomperud hadde omkommet i flammene, sier Liv Hønsi til Dagbladet.

Datteren Jannicke bor i Bergen, men er på besøk hos moren etter at Stomperud nå har kommet til rette. Men pusen har blitt folkesky aldeles.

- Han går under vinkelsofaen og setter seg der inne. Stomperud har gått i dekning, sier Jannicke. Hun må gi opp å lokke den fram til fotografering med hjelp av livretten.

Ei forferdelig natt Liv Hønsi leide et hus like ved der brannen til slutt stoppet i Lærdal sentrum. Øst for henne hadde 34 hus blitt flammenes rov.

- Det var aldeles grusomt. Ei venninne ringte meg og ropte "Det brenner det brenner". Da jeg kom opp så jeg at det var naboens hus som sto i full fyr. Så gikk det slag i slag etter hvert som den ene kraftige vindkula etter den andre satte nye hus i flammer.

- Det har satt dype spor?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer