Stone oppfordrer ungdom til å bruke kondom

Sharon Stone slår et slag for bruk av kondomer i AIDS-arbeidets tjeneste. Den vakre skuespileren gir dette rådet til alle tenåringsforeldre:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MODIG DAME: En ærlig og frittalende Sharon Stone fortalte nylig om sin egen seksuelle debut. Formålet var å få tenåringsforeldre til å forstå at sex er naturlig. Og at ungdomen bør bruke kondom.

- Alle foreldre bør ha en eske med 200 kondomer i huset. Esken bør stå på et usjenert sted. Da kan tenåringsbarna få tak i dem uten å føle seg pinlig berørte.

Stone kom med denne apellen under en FN-markering av den internasjonale AIDS-dagen. Her snakket hun ærlig om sine egne seksuelle opplevelser i ungdomen.

Sex i baksetet

- Vi er nødt til å akseptere at sex er en gave til alle mennesker, men vi må sørge for at de unge beskytter seg, sa Stone.

- Da jeg var ung og hadde sex i baksetet på en bil, syns selvsagt ikke foreldrene mine at det var en bra ting, sa Stone, som er styreformann i American Foundation for AIDS Research.

Stone fortalte videre at 7000 mennesker i alderen 10 til 24 år daglig blir rammet HIV, viruset som forårsaker AIDS.

- Vi er ikke selv sterkere en kjønnsdriften, sa hun og appelerte foreldre til å snakke om sex med barna.

Debuterte tidlig

- Sex er faktisk grunnen til at du sitter her. Sex er det som får en rose til å blomstre. Sex er naturlig, sa Basic Instict-stjernen.

- Vi puster, vi spiser, vi har sex. Men jeg oppfordrer ikke tenåringer til å ha sex fordi det er smertefullt og vanskelig nok bare å være i puberteten.

Stone, som nylig giftet seg med avisredaktøren Phil Bronstein, avslørte når hun selv mistet møydomen:

- Jeg debuterte selv da jeg var tenåring, og det tipper jeg at de fleste av dere gjorde også. Det er på tide å gi slipp på de moralske sperrene og fortelle sannheten til unge mennesker.