Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stones ruller med ungdom

NEW YORK (Dagbladet): Hvordan Keith Richards (54) holder seg i form? Han spiller gitar i The Stones, og der er det ikke mulig å tegne medlemskap. Tirsdag starter verdensturneen i Chicago, og albumet «Bridges to Babylon» slippes sju dager seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjederøykende Richards er trofast mot rocken og har ikke spesiell sans for synthesizere og den slags, men han sier til telegrambyrået AP på telefon fra Toronto at han liker sangene på albumet. Mick Jagger har på et vis trukket Richards med seg inn i det 21. århundret.

Men ellers liker ikke de to herrene at musikkjournalistene nå til dags trekker fram lommekalkulatorer og regner ut hvor gammel gruppa er når de legger sammen steinenes alder.

- Vi har skjønt at reporterne kan legge sammen, sier Mick Jagger (55), men er ellers sånn passe fornøyd med akkurat den fokuseringen.

Ungt

Det er produsenter som The Dust Brothers og Danny Saber som har signert albumet. Den første singelen fra plata sampler rapperen Biz Markie og har flere grep som er nye for The Stones.

- Jeg jobber ikke på den måten. Jeg må ha fingrene mine i stoffet, mens dette går gjennom en synthesizer. Jeg får ikke summetonen av slike plateopptak, sier Keith Richards, som altså likevel er fornøyd med resultatet.

Det er også Mick Jagger som framfor noen var den som ville lage dette albumet litt annerledes enn rockeren «Voodoo Lounge».

God trim

- Men alle var enige med meg: Gosh Mick, flott! Takk gud for at det er du og ikke Bono som synger i vårt band, spøker Jagger i intervjuet med AP.

Keith Richards sier at han gikk med på planene fordi han elsker å spille i The Stones.

- Jeg kan jo ikke hoppe av bussen nå, sier han om bandet som er et godt alternativ til aerobic.

- Folk spør om jeg trener for å holde meg i form. Ja, jeg spiller gitar i The Rolling Stones. Det er den beste måten å holde seg i form på. Og det er ingen flere medlemskap å få kjøpt, sier Keith Richards.