Auschwitz-museet til besøkende:

- Stopp å posere på jernbaneskinnene

- Det finnes bedre steder å lære seg å balansere enn et sted som symboliserer deporteringen av hundretusener av mennesker til døden, skriver de.

VIS RESPEKT: Auschwitz-museet ber folk ta i betraktning hvor de befinner seg når de besøker den tidligere konsenstrasjonsleiren. Foto: Auschwitz Memorial Museum
VIS RESPEKT: Auschwitz-museet ber folk ta i betraktning hvor de befinner seg når de besøker den tidligere konsenstrasjonsleiren. Foto: Auschwitz Memorial Museum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag gikk Auschwitz Memorial Museum ut med en tydelig oppfordring på Twitter - folk må slutte å ta bilder der de balanserer på jernbaneskinnene i den tidligere konsentrasjonsleiren. Museet la ved en håndfull bilder som viser akkurat dette.

- Når du kommer til Auschwitz museum, husk at du er på et sted hvor over en million mennesker ble drept. Respekter deres minne. Det finnes bedre steder å lære seg å balansere enn et sted som symboliserer deporteringen av hundretusener av mennesker til døden, skriver de.

Det er ikke første gang folk viser merkelig oppførsel på minnesmerker fra 2. verdenskrig.

En del av hverdagslivet

Dagbladet skrev i 2014 om minnesmerket for «Europas myrdede jøder» i Berlin, der folk gjør trutmunn og lager dådyrøyne mens de ser inn i kameralinsa. En av dem la til bemerkningen «Being sad at the Holocaust Memorial».

Andre danser rundt på steinblokkene og gjør seg til for venner og familiemedlemmers linser, eller øver seg på skateboard.

- Når det gjelder holocaustminnesmerket i Berlin, så har jo kunstneren selv - Peter Eisenmann - flere ganger understreket at stedet skal være en innvevd del av dagliglivet i Berlin, og at han ikke ønsker å legge begrensninger på hvordan folk opptrer der, sa direktør for Holocaustsenteret i Oslo, Guri Hjeltnes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer