- Stopp båtene eller send flyktningene videre

Australia gir råd om båtkrisene i Middelhavet.

GIR RÅD TIL EUROPA:  Australias statsminister Tony Abbott på landets krigsminnemuseum i hovedstaden Canberra. Foto: Mick  Tsikas, AFP/NTB Scanpix.
GIR RÅD TIL EUROPA: Australias statsminister Tony Abbott på landets krigsminnemuseum i hovedstaden Canberra. Foto: Mick Tsikas, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Australias statsminister Tony Abbott deler sin egen løsning på problemet med båtflyktninger med statsledere i Europa i forbindelse med den eskalerende menneskehandelen og trafikken over Middelhavet:

- Eneste møte å stoppe disse dødsfallene på er å stoppe båtene og menneskesmuglerne, sier Abbott til nyhetsbyrået AFP.

Australia, som paradoksalt nok utelukkende er befolket av innvandrere utenom sitt eget urfolk aborginere, er kjent for landets kompromissløse politikk overfor båtflyktninger.

Da Abbott og hans konservative parti vant valget i 2013, var «Stopp båtene» et av slagsordene som dominerte valgkampen.

Siden australsk kystvakt gikk mer offensivt til verk, og stopper flyktningebåtene ute i åpent hav, er det ikke registrert noen døde flyktninger i sjøen utenfor Australia, ifølge Abbott.

Sleper tilbake De australske kystvaktfartøyene forsøker i stor grad også å «jage» eller slepe båtene tilbake til transittlandet der turen startet, oftest Indonesia.

I går varslet Italias statsminister Matteo Renzi at han planlegger «målrettede intervensjoner» på Libyas territorium før å stoppe menneskesmuglerbåtene før de legger ut i Middelhavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer