Stopp bombingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømte torsdag på det sterkeste Israels angrep på FN-mål og Al-Quds-sykehuset i Gaza by. En hel verden er nå vitne til at det begås åpenbare brudd på internasjonale konvensjoner om skjerming av sivile mål. I løpet av tre uker har Israel gjennomført over 2300 luftangrep og flere tusen tonn bomber er sluppet over 1,5 millioner palestinere. De er alle stuet sammen på et bitte lite landområde og har ingen steder å flykte. Støre har bedt sin franske kollega Bernard Kouchner om å ta opp humanitærrettens stilling i FNs sikkerhetsråd, men det er bare USA som kan stoppe Israels nådeløse framferd.

Fredsdiplomatiet jobber på spreng og de fleste elementer i en våpenhvile skal være på plass, men alt står og faller med Israels politiske vilje. Det er denne viljen USA nå må presse fram. Israels utenriksminister, Tzipi Livni, reiste i går til USA for å undertegne en avtale hvor USA forplikter seg til å bidra til å hindre at Hamas får tak i nye våpen. Vi håper Livni får beskjed om at en våpenhvile umiddelbart må tre i kraft slik at det blir stopp i all bombingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer