Stopp i fredsforhandlingene

Fredsprosessen i Midtøsten legges på is inntil valget i Israel er over, sier den palestinske lederen Yasser Arafat. Samtidig fortsetter tumultene: En palestinsk tenåring er drept av israelske soldater i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsminister Ehud Barak leverer sin avskjedsbegjæring i dag. Barak varsler at nytt statsministervalg gjennomføres innen 60 dager.

- Det er ingen tvil om at dette vil påvirke forhandlingene. Fredssamtalene vil opphøre inntil valget er over, sa Arafat i dag.

Taktikk

I morgentimene i dag skjøt og drepte israelske soldater den palestinske tenåringen Hekmat Hanin (19) som forsøkte å plassere en bombe nær en jødisk bosetning i Nablus-området. Hanin ble skutt i brystet under sammenstøt i landsbyen Beit Furiq. To andre palestinere ble såret, melder offisielle talsmenn til AP.

Den israelske General Shaul Mofaz fortalte i et kabinettmøte at han regner mer flere bomber fra palestinerne i tiden som kommer. Samtidig leverte Ehud Barak sin avskjedssøknad, noe som ikke gjør fredsarbeidet noe lettere. Barak vil fungere som statsminister inntil valget, som senest blir gjennomført i begynnelsen av februar.

Hans avgjørelse om å gå av er åpenbart gjort av taktiske grunner. Nå slipper han å møte forgjengeren Benjamin Netanyahu i nyvalget. Netanyahu har ledet klart foran Barak på meningsmålingene i det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer