FÅR MØTELOKALER: Arne Tumyr og Sian får likevel låne kommunale lokaler. Foto: Torbjørn Grønning
FÅR MØTELOKALER: Arne Tumyr og Sian får likevel låne kommunale lokaler. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

Stopp Islamiseringen av Norge får likevel låne kommunale lokaler

Flertallet opphever møtelokale-nekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Tumyr og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (Sian) ble først nektet møtelokaler i Kristiansand bibliotek. Men nå er det flertall i bystyret for at Sian skal likebehandles med andre lag og foreninger.

 Det er Vidar Kleppe fra Demokratene som reiser saken om Sian for andre gang i bystyret i Kristiansand:

- Kan ordføreren garantere at Sian som en lovlig organisasjon for fremtiden gis den samme retten som andre lovlige lag og organisasjoner til å leie ledige kommunale møtelokaler? spør Kleppe.

Frp, Høyre og KrF vil sammen med flere småpartier sørge for at et flertall i bystyret vil svare ja på dette spørsmålet i bystyremøtet i Kristiansand onsdag, skriver Fædrelandsvennen.

- Slik han formulerer spørsmålet til ordføreren, er det lett å være enig og si ja. Sian må garanteres samme rett som andre, sier Høyres gruppeleder Hans Otto Lund til avisen.

- Hvis arrangementene er innenfor bibliotekforskriften som biblioteksjefen forvalter, vil Sian også kunne leie i biblioteket, sier Lund, som tror det blir en spennende debatt om ytringsfrihet i bystyret onsdag.

Første gang ble biblioteksjefens avslag på et Sian-arrangement i folkebiblioteket sendt til kulturstyret, som med fem mot tre stemmer støttet biblioteksjefens nekt. Begrunnelsen var at Sian og Sian-leder Arne Tumyrs arrangement ble for ensidig - og at biblioteket står for dialog og mangfold.

(NTB)