- Stopp nedleggelse av domstoler

Senterpartiet fremmet i dag forslag i Stortinget om å be regjeringen besinne seg til Domstolkommisjonens utredning er ferdig og får støtte av sorenskriver Elisabeth Wiik.

SIER STOPP: Emilie Enger Mehl, justispolitisk talsperson i Senterpartiet, ber regjeringen stoppe nedleggelser av domstoler fram til Domstolkommisjonens utredning leveres i 2020. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
SIER STOPP: Emilie Enger Mehl, justispolitisk talsperson i Senterpartiet, ber regjeringen stoppe nedleggelser av domstoler fram til Domstolkommisjonens utredning leveres i 2020. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Senterpartiet foreslår å stoppe all nedleggelse og sammenslåing av domstoler fram til den pågående utredningen om domstolene er ferdig neste år, sier Emilie Enger Mehl, medlem i justiskomiteen på Stortinget.

Hun har liten sans for den pågående prosessen.

- Regjeringen har nå hastebestilt en rapport som skal foreslå konkret lokalisering av norske domstoler. Det har de da gjort før Domstolkommisjonen har sluttført utredningen om hvilke oppgaver domstolene skal løse og hvordan de kan løses mest effektivt. For meg virker det helt meningsløst at man begynner å se på strukturen før innholdet i domstolsreformen er klart, sier Mehl.

- Samtidig som regjeringen vil ha en uavhengig utredning, gjøres det grep som tvinger fram sammenslåinger. Det mener jeg er veldig uryddig. Regjeringen må holde seg unna, slutte å forskuttere prosessen og la utvalget jobbe i ro og fred fram til 2020, sier Senterpartiets justispolitiske talsperson.

- Klokt å vente

Advokat Trude Marie Wold, som er leder i Midt-Hålogaland krets av Advokatforeningen, støtter synspunktene til Emilie Enger Mehl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer