«Stopp opp et øyeblikk og forestill deg at dette er ditt barn»

Bildet fra ei tyrkisk strand rører verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Stopp opp et øyeblikk og forestill deg at dette er ditt barn, som druknet i dag på flukt fra krigen i Syria mot sikkerheten i EU.

Det skrev Peter Bouckaert, nødhjelpssjef ved menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch, da han onsdag ettermiddag la ut bildet på Twitter.

Ifølge britiske Guardian har tyrkiske myndigheter opplyst at gutten er en av tolv personer som druknet da to båter med 23 flyktninger fra Syria havarerte på vei til greske øya Kos. Blant de døde var fem barn og en kvinne.

Det hjerteskjærende bildet spredte seg i dag lynraskt på nettet, og har gjort sterkt inntrykk verden over. Tyrkiske medier har identifisert gutten som Aylan Kurdi (3) fra den syriske byen Kobani hvor det for noen måneder siden var harde kamper mellom terrorgruppen IS og kurdiske styrker.

2500 ofre På et av bildene i fotoserien ligger gutten med ansiktet ned i strandkanten, før han plukkes opp av en tyrkisk politimann.Gutten på bildet er langt fra alene om en slik skjebne.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) anslår at 2500 personer har mistet livet eller er savnet i forsøkene på å nå Europa i ofte synkeferdige farkoster over Middelhavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.