Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stopp pressa

Gullkronesifakaen på Madagaskar er i stor fare sammen med 794 andre arter. Gir du blanke i det? Sorry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPØRSMÅL: Hva har Elle, Tique, Mann, Henne, Natt og Dag, Dagbladet, Memo, Ny Tid, Morgenbladet, Dagsavisen, VG, Klassekampen, Samtiden, Nationen, Dagsrevyen og TV 2-nyhetene til felles? Jo, de kjaser, debatterer, glammer, roper, herjer, jobber og kniver om folkets lommebøker, unnskyld bedriver en dose markedsrettet journalistikk. Vi pressefolk er som kjent de noble riddere av de sanne historier. Ofte based on a true story. Fra livet hvori opptatt nonsens & substans. I tillegg har de nevnte publikasjoner det til felles at ingen av dem har hatt et toppoppslag, nei stoppet pressa og ryddet førstesida viet den søramerikanske papegøyearten keiseramazon som står i fare for å forsvinne. Tenk det, ingen av oss.

SKAMMEN er til å ta og føle på som vi sier i Kgl. Norsk Sportspresse. Dette til tross for at keiseramazonen ikke er aleine om å være truet. Ifølge en artikkel i WWF-bladet «Verdens Natur» står 794 arter på utryddelses rand. Google litt på den du. Nei, send en MMS av deg selv som naken ape til en nabo. Eller les teksten, signert Tom Schandy.

FORBANNET? Politisk kokett? Kall dyret hva du vil, men husk nå for guds skyld og pakk melkekartongene riktig og grav hodet ned i tide. Det siste har forresten menneskeheten gjort for lengst. Vi sitter inne i våre små hjernhuler, tyggende Kvikk Lunsj, og håper det går over, mens en eller annen action villmarkskanal viser de første tv-bildene av seks vårkåte isbjørner. Du vet, de som har kaste skinnet og svømmer i polarbar overkropp.

THE ALLIANCE for Zero Extinction (AZE) har publisert dødslista på 794 arter skriver «Verdens Natur». Det blir for mye dette her. Vi må lukke øynene og haste hjem for å rekke neste kurskveld i frijazz, tyggegummi og aksjeonani. Dyrene får vente, men på nevnte liste står det 131 pattedyr, 217 fugler, 15 krypdyr, 23 nåletrær og 23 insekter. Dyr som javaneshorn, pygmévillsvin og vulkankanin.

HVA SKAL vi med en vulkankanin når vi har Hare Krishna? Eller hva skal vi med et javaneshorn når vi har bin Laden? Eller hva skal vi med et pygmévillsvin når vi har president Bush? Gode spørsmål det, men i tillegg kommer de truede fugleartene. De kan bare daue sier du. De bringer jo med seg virus. Du har rett igjen. Fugler finnes på dvd. -  Det er store deler av livets bibliotek som nå forsvinner. Artenes mangfold er selve livets livsforsikring. Nå må Norge bla opp penger til innsats, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF.

JENS STOLTENBERG, hører du. Pantsett en matminister og en miljøvernministeren. Kakapo trenger spenn. Vi andre kommer forresten for seint på jobben i morra. Patetisk nok skal vi tenne et lys for elfenbeinsspett, trompettranen, uglepapegøyen (kakapo) og paradiskolibrien, pip, pip.

PS: Om ikke dette var nok, så døde også en «Tiger by the tail» nylig. Fred over minnet Buck Owens.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling