Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stopp svertingen av Jens!

- Det kan se ut som enkelte i Arbeiderpartiet prøver å sverte Jens Stoltenberg. Når han blir stemplet som «blåruss», husker jeg de lite ærerike karakteristikkene Gro ble utsatt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gro vendte dette til de grader. Det vil Jens også klare hvis han er standhaftig og tar politiske grep som virker, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.

Til anonyme Ap-folk som setter blårusstemplet på Stoltenberg om dagen, sier Gerhardsen dette:

- Uttalelser som ikke har avsender, burde ikke få trykksverte. Men i denne situasjonen vil jeg gjerne meddele at det er svært mange som setter pris på Jens og den linjen han trekker opp. Jeg hører til dem.

Men den markante og til tider omstridte eksbyrådslederen i Oslo, Rune Gerhardsen, som i dette intervjuet med Dagbladet åpner for et politisk comeback, er temmelig kritisk til måten Ap har forvaltet regjeringsmakten på til nå.

Dårlig forberedt

- Regjeringsskiftet kom brått på. Regien rundt skiftet var eksellent. Men jeg ble overrasket over at politikken ikke var like godt forberedt. Etter en hyggelig uke med statsrådintervjuer osv., ble det musestille. Så snakket man uklart. Og så startet en debatt om modernisering og privatisering på et tidspunkt før Jens hadde opparbeidet autoritet.

- Da vi overtok byrådsmakten i Oslo, var alle byrådene ute med viktige politiske grep på sine områder i løpet av den første måneden. Det brakte oss på offensiven. Vi tok initiativet i den politiske debatten. Vi overtok riktignok etter et valg, men likevel. Ap hadde vært mer enn to år i opposisjon før regjeringsskiftet. Det overrasket meg derfor at maktovertakelsen ikke var bedre forberedt, sier Gerhardsen.

- Ta grep!

Han vil ikke spekulere i årsaken til det, men mener det nå haster for Ap-regjeringen å komme med politiske saker som skaper dynamikk. At man må vente på landsmøtet og det nye partiprogrammet, er bare tull, mener han.

- Man trenger ikke nytt program for å drive med politikk. Det er nok av oppgaver å ta tak i. Nå er det skapt et inntrykk av at ingenting kan gjøres før landsmøtet i november. Det er selvsagt tøv. Ap er da ikke programløst, sier Gerhardsen.

Politikeren som nå har kommunikasjon som sitt fag hos Geelmuyden. Kiese, får heller ikke tak på Ap's kommunikasjonsstrategi.

- Det er mulig de har en strategi, men jeg får ikke øye på den. Det er et stort paradoks at det er det politiske miljøet, som jo lever av kommunikasjon, som legger minst vekt på dette. Politikere snakker ut fra seg selv og ut fra partiprogrammet, uten tanke på hva tilhørerne oppfatter.

- Men fylkeskommunen kan aldri bli en del av en drøm, heller ikke hvem som skal eie sykehusene. Jeg tror ikke engang folk vet hvem som eier sykehusene. Politikerne er opptatt av dette, men ikke de som sitter ved vindusbordet i Vålerenga vertshus, sier Gerhardsen.

<B>STØTTER:</B> Rune Gerhardsen refser AP-folk som prøver å sverte Jens Stoltenberg.