Stopp vekteren!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne ber Regjeringen stoppe veksten i vekternæringen etter at det har kommet frem at tre av fire politidistrikter ikke kontrollerte vaktselskapene i fjor. Det er altfor mange vektere og altfor lite kontroll. Det er trolig en konsekvens av denne politikken vi så tidligere i uken på Karl Johan i Oslo.

Miljøpartiet De Grønne mener de mange beskyldningene rettet mot vekterbransjen for trakassering av rusavhengige, samt Securitas\\\' uttalelser i forbindelse med saken viser at selskapet må settes under granskning.

Uansett om den angivelige salat-tyven truet vekteren først, er pågripelsen unødvendig brutal. Det er heller ingen tvil om at vekteren hoppet på en person som var på vei bort.

- Vi mener at vi handlet i nødverge og har fulgt de lover og regler som gjelder, sier Rune Andersen som er presseansvarlig i Securitas i Oslo til Aftenposten.

Miljøpartiet De Grønne mener Securitas strekker nødvergebegrepet alt for langt, og med et slikt syn på begrepet spørs det om Securitas er egnet til å drive med vakttjenester i det hele tatt.

Politiet etterforsker vekteren for ulovlig frihetsberøvelse og ulovlig bruk av makt. Miljøpartiet De Grønne mener en granskning må omfatte hele Securitas, med tanke på § 6. Tilbakekall av tillatelse i Lov om vaktvirksomhet.