Stopp vekteren!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljøpartiet De Grønne ber Regjeringen stoppe veksten i vekternæringen etter at det har kommet frem at tre av fire politidistrikter ikke kontrollerte vaktselskapene i fjor. Det er altfor mange vektere og altfor lite kontroll. Det er trolig en konsekvens av denne politikken vi så tidligere i uken på Karl Johan i Oslo.

Miljøpartiet De Grønne mener de mange beskyldningene rettet mot vekterbransjen for trakassering av rusavhengige, samt Securitas\\\' uttalelser i forbindelse med saken viser at selskapet må settes under granskning.

Uansett om den angivelige salat-tyven truet vekteren først, er pågripelsen unødvendig brutal. Det er heller ingen tvil om at vekteren hoppet på en person som var på vei bort.

- Vi mener at vi handlet i nødverge og har fulgt de lover og regler som gjelder, sier Rune Andersen som er presseansvarlig i Securitas i Oslo til Aftenposten.

Miljøpartiet De Grønne mener Securitas strekker nødvergebegrepet alt for langt, og med et slikt syn på begrepet spørs det om Securitas er egnet til å drive med vakttjenester i det hele tatt.

Politiet etterforsker vekteren for ulovlig frihetsberøvelse og ulovlig bruk av makt. Miljøpartiet De Grønne mener en granskning må omfatte hele Securitas, med tanke på § 6. Tilbakekall av tillatelse i Lov om vaktvirksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer