Stopper all evakuering fra «Viking Sky» umiddelbart

Slepebåter er i ferd med å ta cruiseskipet til land.

«VIKING SKY»: 1300 mennesker skal evakueres fra «Viking Sky». To slepebåter skal følge skipet inn i land i Molde. Video: @VictorM25245226, Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Evakueringen av passasjerer fra cruiseskipet «Viking Sky» er satt på vent. Avgjørelsen er tatt av skipets kaptein, og vil vedvare på ubestemt tid, opplyser Hovedredningssentralen.

- Kapteinen har bedt om at evakueringen stoppes inntil videre. Skipet lå da med fronten mot sør-vest, og to slepebåter skal nå snu skipet 180 grader i retning Molde. Den operasjonen har startet, sa Einar Knudsen hos Hovedredningssentralen til Dagbladet klokka 09.30.

En liten time seinere er skipet i ferd med å slepes mot land ved hjelp av to slepebåter som tok seg ut til skipet i løpet av natta. Ifølge sentralen holder de en fart omkring sju knop.

Dårlig vær

Det var natt til lørdag at to slepebåter tok seg fram til «Viking Sky» og startet det forberedende arbeidet før tauingen.

Rederiet opplyser søndag at 479 passasjerer er evakuert, og at det er 436 passasjerer igjen om bord i tillegg til et mannskap på 458. Evakuering av ytterligere passasjerer vurderes fortløpende. En annen mulighet er at disse blir om bord mens skipet slepes til havn i Molde.

- Det er en del vind og bølger i området. Men dette er ventet å spakne utover dagen, sier Knudsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer