Stopper Burma-reiser

Reiseselskapet Bennett stopper salget av reiser til diktaturstaten Burma, eller Myanmar som militærjuntaen har døpt landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag rykket Bennett BTI Nordic inn sin annonse i Aftenposten. Ledelsen i Bennett trakk deretter tilbake tilbudet i morges, etter at det hadde fått bred omtale i media.

Slik er ordlyden i annonsen:

«Myanmar er et vakkert land med en rik kultur og historie hvor den opprinnelige buddhismen er godt bevart. Landet har en unik kulturarv, utallige gulldekkede pagoder, fargerike basarer, idylliske landskap og vennlige, imøtekommende mennesker».

En tolvdagers rundtur i landet skulle koste rundt 25.000 kroner. Turen skulle gå fra 15. til 26. april, og ifølge annonsen med begrenset antall plasser.

Statsminister Kjell Magne Bondeviks regjering har lagt seg på samme linje som EU i forholdet til Burma, ved å oppfordre til handelsboikott og be reiselivsnæringen og turister om å sky landet, skriver NTB.

Bondevik har selv tidligere engasjert seg sterkt i det burmesiske folks kamp for demokrati, blant annet ved å snike seg inn i Rangoon for å møte Aung San Suu Kyi i 1996, samme år som militærjuntaen kastet Norges konsul Leo Nichols i fengsel der han døde. Militærjuntaen i landet har tvangsflyttet flere hundre tusen mennesker. Mange er på flukt i sitt eget land, og titusener har flyktet fra Burma.