Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stopper daglig over 2.000 forsøk på å nå overgrepssider

Hver dag blir norske nettbrukere videresendt til politiets stoppskilt for barneovergrepssider over 2.000 ganger.

 STOPPER OFTE:  Hver dag blir norske nettbrukere videresendt til politiets stoppskilt for barneovergrepssider over 2.000 ganger. Foto: Scanpix
STOPPER OFTE: Hver dag blir norske nettbrukere videresendt til politiets stoppskilt for barneovergrepssider over 2.000 ganger. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 700 og 1.000 nettsider er på Kripos' liste over nettsider med overgrepsmateriale mot barn, ifølge Bergens Tidende. Når noen prøver å gå inn på disse sidene, blir de videresendt til en stopp-side som informerer dem om at de er på vei til innhold som er ulovlig etter norsk lov.

Kripos opplyser at mellom 2.000 og 3.000 blir videresendt til denne siden hver dag. Hvem som blir stoppet blir ikke loggført.

- Men om vi hadde ønsket og hatt kapasitet, kunne vi funnet 300 IP-adresser i løpet av kort tid, sier Fredrik Skoglunn ved seksjon for seksuallovbrudd i Kripos.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!