Stopper flyene mot sin vilje

KRISTIANSAND (Dagbladet/NTB): Flygelederne tjener fra 415000 til 550000 kroner i året, inklusive tillegg og fast overtid. Og de mistrives sterkt i rollen som streikende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er fornøyde med lønnsforholdene og venter utålmodig på redningen i form av tvungen lønnsnemnd. De dramatiske følgene av å lamme flytrafikken taler for en snarlig tvungen lønnsnemnd. Og flygeledernes motvilje taler for at AF Stat ikke vil tøye streiken lenger i det øyeblikk regjeringen eventuelt foreslår tvungen lønnsnemnd også for AF Stat.

Leder Rolf Skrede i Norges Flygelederforbund legger på ingen måte skjul på at hans streikende medlemmer liker seg dårlig. De tjener svært godt, og har ikke behov for å markere seg. Både Skrede og hans medlemmer stiller likevel lojalt opp for sin hovedorganisasjon Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) når de er tatt ut i streik. Skrede tviler ikke på medlemmenes lojalitet.

350 flygeledere arbeider operativt på landsbasis, i tillegg kommer noen skrivebordssjefer. Tallet på flygeledere har nesten ikke økt det siste tiåret. 35 prosent er eldre enn 50 år, og i løpet av det neste tiåret blir 145 flygeledere pensjonister.