Stopper Fokus-fusjonen

Fusjonsplanene mellom Fokus og Sparebanken NOR ble endelig begravet i morges. Storaksjonær i Fokus, Sparebankgruppen AS, ville ikke selge til NOR, og satte dermed en effektiv stopper for fusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Kjell O. Kran i Sparebanken NOR sier til NTB at pristilbudet ikke var godt nok for Sparebankgruppen.

  - Det er klart man er skuffet, sier Kran.

  Han understreker at alt snakk om fusjon nå ligger bak ham, og at arbeidet videre dreier seg om en samarbeidsavtale med Fokus Bank.

Takk for sist?

Hvorvidt avslaget fra Sparebankgruppen er et «takk-for-sist» etter Sparebankgruppens mislykte oppkjøpsraid overfor Fokus i vår, vil Kran ikke kommentere:

  - Det gidder jeg rett og slett ikke spekulere i. Sparebankgruppen hadde muligheten til å komme seg ut av en del økonomiske posisjoner, men sa nei. Nå legger vi dette bak oss, sier Kran.

Mentalt forberedt

Administrerende direktør Bjarne Borgersen i Fokus Bank sier til NTB at han tar Sparebankgruppens avvisning til etterretning, og var mentalt forberedt på å bli avvist.

  - Men rent menneskelig sett er jeg skuffet, når vi har jobbet for noe som vi tror er en god løsning for ansatte, kunder og aksjonærer, sier han.

  Borgersen sier han ikke kan ta Sparebankgruppens nei som en uvennlig «takk for sist», men stusser over at gruppen ikke synes prisen var god nok.

  Sparebankgruppen betalte 73 kroner per Fokus-aksje i vår, og ble nå tilbudt 77 kroner fra Sparebanken NOR.

Umulig

Sparebankgruppen sitter på 10 prosent av Fokus-aksjene, og har opsjoner på ytterligere 17 prosent av aksjene i Fokus. Uten Sparebankgruppens aksept er en fusjon umulig.

  Sparebankgruppen AS eies av Sparebanken Nord-Norge, Sparebanken Midt-Norge, Sparebanken Vest og Sparebanken Rogaland.

  Handelen med Fokus-aksjer, som ble stanset på børsen mandag i påvente av fusjonsutfallet, er nå gjenopptatt på Oslo Børs. Fokus-aksjene steg markant torsdag, men falt noe da handelen ble gjenopptatt i dag.

(NTB)