GRAVER: Jemenitter graver for ofrene for et luftangrep i landsbyen Okash i nærheten av hovedstaden Sana lørdag. Sivilbefolkningen i det lutfattige landet rammes hardt av den internasjonale militærintervensjonen. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix
GRAVER: Jemenitter graver for ofrene for et luftangrep i landsbyen Okash i nærheten av hovedstaden Sana lørdag. Sivilbefolkningen i det lutfattige landet rammes hardt av den internasjonale militærintervensjonen. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpixVis mer

Stopper ikke bombingen av Jemen - Røde Kors fortviler

Hjelpesendinger når ikke fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpen vil komme til Jemen når forholdene tillater det, sier den saudi-ledede koalisjonen etter at Røde Kors tryglet om en pause i krigen for å hjelpe sivilbefolkningen.

Saudi-Arabia og allierte land har i ti dager bombet Houthi-opprørere i nabolandet. Flyplasser er stengt, og tilgangen til havnene er begrenset, noe som gjør det svært vanskelig for hjelpesendinger å nå fram.

Sykehusene som behandler de sårede, er i ferd med å gå tom for medisiner, og lik ligger strødd i gatene i havnebyen Aden, ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC.

- Den humanitære operasjonen er en del av jobben vår, en del av vårt ansvar, sa oberst Ahmed Assiri sent lørdag kveld.

ICRC ba samme dag alle partene i konflikten om øyeblikkelig å ta en pause i krigshandlingene i ett døgn slik at nødhjelpssendingene kan leveres.

Også FNs sikkerhetsråd diskuterte lørdag situasjonen i Jemen etter at Russland har tatt til orde for en humanitær pause i luftangrepene i landet.

Assiri sier at hjelpen kommer til å komme når Saudi-Arabia og dets allierte er i stand til å legge forholdene til rette slik at hjelpen vil gagne befolkningen. De krever at hjelpesendingene ikke forstyrrer militæroperasjonen, at hjelpearbeidere ikke er i fare, og at forsyningene ikke havner i feil hender.

- Vi vil ikke forsyne militsene, sier obersten.

(NTB)