Thailand:

Stopper kokosmelk-salg: - Grusom behandling

Flere butikker verden over slutter å selge kokosprodukter etter en video som skal vise dyremishandling av aper.

PETA: Mener apene blir mishandlet og tvunget til å plukke opp til 1000 kokosnøtter hver dag. Video: PETA. Reporter: Celina Morken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En video publisert av dyrevernsorganisasjonen PETA i Asia har vekket oppsikt den siste uka. Videoen viser aper i bånd som brukes til å plukke kokosnøtter i Thailand. Aktivistene i PETA mener dette er dyremishandling.

Organisasjonen har undersøkt og besøkt åtte gårder, en konkurranse i kokosnøttplukking og flere steder hvor apene trenes til å utføre jobben, skriver de på sine nettsider.

De mener apene mishandles på alle stedene de har besøkt, og at de blir tvunget til å plukke opp mot 1000 kokosnøtter daglig. Ifølge BBC regnes det at et menneske kan plukke rundt 80 på samme tid.

Mange av apene blir revet vekk fra familiene sine når de er små, får på seg metallhalsbånd og blir sperret inne i små bur i lang tid, hevder PETA.

- Når de får begrenset frihet til å bevege seg og sosialisere seg med andre, blir disse intelligente dyrene sakte, men sikkert gale, skriver de på nettsidene.

De hevder også at flere av apene har fått hjørnetennene fjernet, dersom de har forsøkt å forsvare seg selv.

Går utover salget

Mandag sa handelsminister i Thailand Jurin Laksanawisit til Bangkok Post at Thailand ikke bruker aper til å sanke kokosnøtter til eksport. Han innrømmer likevel at det har vært et tilfelle hvor en gård har brukt aper som arbeidskraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer