SKJEBNESVANGER FISKETUR: De tre kameratene var på Grønland for å fiske. På bildet Magnar Haarr og Tormod Aniksdal. Aniksdal er funent omkommet, mens politiet innstiller  letingen etter Magnar Haarr og Jonas Reistad. Foto: Privat.
SKJEBNESVANGER FISKETUR: De tre kameratene var på Grønland for å fiske. På bildet Magnar Haarr og Tormod Aniksdal. Aniksdal er funent omkommet, mens politiet innstiller letingen etter Magnar Haarr og Jonas Reistad. Foto: Privat.Vis mer

Stopper letingen på Grønland

- Antar at de brukte hjemmelagd flåte. - De vil ikke bli funnet i live, sier visepolitimesteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
KANGERLUSSUAQ/OSLO (Dagbladet):  Politimesteren på Grønland bestemte ved midnatt norsk tid at letingen etter de to savnede nordmennene Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31) er innstilt.

Søk med to hundepatruljer onsdag kveld på land innenfor elvebredden der ryggsekkene, en improvisert flåte av luftmadrasser og en padleåre laget av kvist og greiner ble funnet, ga ingen resultater.

- Det er politiets vurdering at en fortsettelse av letingen ikke vil føre til at de savnede blir funnet i live. På den bakgrunnen har politiet nå innstilt letingen, skriver visepolitimester Morten Nielsen i en pressemelding.

Tormod Aniksdal ble funnet død
i elva i Paradisdalen mandag ettermiddag.

Siste: onsdag kveld 4. august I en av ryggsekkene fant politiet et digitalkamera. Det siste bildet ble tatt om kvelden onsdag 4. august.

Onsdag ettermiddag og kveld finkjemmet politi, letemannskap og hunder stedet der de siste bildene trolig var tatt. Men uten at det var mulig å finne ytterligere spor.

Hjemmelagd flåte - Politiet antar på bakgrunn av de spor som er funnet i saken at de savnede har forsøkt å krysse eller ferdes på elva ved hjelp av en hjemmelagd flåte, at de er blitt overrasket av strøm og forholdene på stedet og at de har omkommet i den forbindelse, skriver visepolitimester Morten Nielsen i pressemeldingen, som setter punktum for leteaksjonen.

De frivillige fra Jæren, som kom til Grønland natt til onsdag for å hjelpe til med, gir uttrykk for at de kommer til å rette seg etter politiets råd.

Det betyr trolig at de i løpet av kort tid drar hjem - når flest mulig av dem har fått sett området der de tre sambygdingene ble borte. Fem av de 14 frivillige var ute i leteområdet med båt onsdag ettermiddag. Karl Haarr (60), far til savnede Magnar Haarr, var over området i helikopter, mens de andre ventet ved flybasen.

Seks dager De tre turkameratene avtalte med en lokal fangstmann å bli hentet med båt fredag 6. august klokka 15 etter seks dagers tur i det grønlandske sportsfiskerparadiset.

Fangstmannen slo alarm da nordmennene ikke var dukket opp fredag kveld.

 - BLIR IKKE FUNNET I LIVE:  Grønlands visepolitimester Morten Nielsen meddelte ved midnatt at letingen er innstilt. FOTO: ULRIK BANG.
- BLIR IKKE FUNNET I LIVE: Grønlands visepolitimester Morten Nielsen meddelte ved midnatt at letingen er innstilt. FOTO: ULRIK BANG. Vis mer