Stopper massestraff

Israelsk høyesterett har nedlagt midlertidig forbud mot rivning av palestinske hjem på Gazastripen. Mer enn 1.000 palestinere er blitt hjemløse de to siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk høyesterett har nedlagt midlertidig forbud mot rivning av palestinske hjem på Gazastripen. Mer enn 1.000 palestinere er blitt hjemløse i Rafah etter israelske ødeleggelser de to siste dagene.

Den israelske hæren har jevnet 88 bygninger med jorden, og dette berører 206 familier med 1.064 personer, opplyser en representant for UNRWA, som er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.

Over 100.000 mennesker demonstrerte i Tel Aviv fredag kveld med krav om israelsk tilbaketrekning fra Gazastripen.

Israel har trappet opp rivningen av palestinske bygninger etter at militante palestinere drepte fem israelske soldater onsdag. Israel har varslet ytterligere rivning for å utvide sikkerhetssonen på grensen mot Egypt.

Mer enn 11.000 palestinere er gjort hjemløse siden den palestinske oppstanden som kalles intifadaen brøt ut i september 2000.

(NTB)

PROTEST: Nærmere 100 000 israelere har i kveld samlet seg på Rabin-plassen i Tel Aviv for å protestere mot myndighetenes massestraff, og ber om at soldatene trekkes ut av Gazastripen.
KNUST: Barn samler eiendeler i ruinene etter det som var deres hjem. De siste dagene har den israelske hæren knust 88 bygninger og gjort over 1000 palestinere hjemløse på Gaza.