Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stopper oljelastingen

Uvær og svært grov sjø i Nordsjøen har i dag gjort det umulig for Statoils oljetankere å koble seg til lastebøyene på Gullfaks og Statfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til i dag måtte forsøkene på å laste olje oppgis. På grunn av dårlige værvarsler regner Statoil med at lastingen tidligst kan gjenopptas lørdag.

Lagerkapasiteten på installasjonene er ennå ikke sprengt, men mandag kan det bli kritisk, slik at oljeproduksjonen må reduseres, får NTB opplyst ved Statoils informasjonsavdeling.

Tre store bøyelastere ventet torsdag på å koble seg til, mens ytterligere to var ventet midnatt. Produksjonsstopp vil også ramme Sagas felter Snorre, Vigdis og Tordis som sender olje via Statfjord og Gullfaks.

Full storm

Vervarslinga på Vestlandet venter full storm natt til fredag i den sørlige delen av Nordsjøen.

På Ekofisk-feltet lengst sør var det i formiddag sterk kuling, mens vindstyrken på Frigg-feltet og i Gullfaks/Statfjord-området ble målt til 41 knop. Utover dagen er det ventet at vinden vil øke.

Dårlig vær førte imidlertid til forsinkelser av brønnboring på Åsgard, samtidig som produksjonsskipet Åsgard A måtte utsette den planlagte avreisen fra Hardangerfjorden til tidligst lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media