TIPSJAKT: Politiet stopper personer som ferdes i turområdet ved boligen til ekteparet Hagen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIPSJAKT: Politiet stopper personer som ferdes i turområdet ved boligen til ekteparet Hagen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Politiets desperate jakt på spor:

Stopper tilfeldige i nabolaget og spør om informasjon

Politiet har stasjonert seg like ved boligen hvor Anne-Elisabeth Hagen skal ha blitt bortført fra.

LØRENSKOG/OSLO (Dagbladet): Politiet står nærmest på bar bakke i det som anses som en bortføring av Anne-Elisabeth Hagen (68) på Lørenskog. Etter å ha gått ut og informert om saken på en pressekonferanse onsdag, har fire personer fra politiet stasjonert seg like ved Hagen og ektemannens bolig ved Langevannet.

Da Dagbladet var på stedet onsdag ble tilfeldig forbipasserende stoppet og spurt om de kan ha observert noe av betydning for saken. I tillegg til å stoppe tilfeldige, kan personer melde seg dersom de mener de har aktuell informasjon.

Ti uker har gått siden Hagen forsvant, den 31. oktober i fjor. Siden har det ikke vært livstegn fra milliardærkona. Ifølge politiet har 68-åringen etter alt å dømme blitt kidnappet fra sitt eget hjem

Populært område

Boligen til ekteparet ligger i et populært turområde med mye ferdsel. Da Dagbladet var på stedet, var politiet i samtale med en rekke barn. Like etter ble ei eldre kvinne stoppet.

Saken etterforskes som frihetsberøvelse, og motivet antas å være økonomisk vinning.

UNGIKK OFFENTLIGHETEN: I oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Politiet Vis mer

I slutten av oktober ble det funnet et brev i ekteparets hjem i Lørenskog i Akershus. Ingenting skal tyde på at noen har brutt seg inn i boligen. I brevet skal gisseltakerne ha framsatt et krav om løsepenger i form av 9 millioner i euro i kryptovalutaen Monero - rundt 85 millioner norske kroner. I tillegg er det blitt framsatt alvorlige trusler mot den savnede kvinnen.

Hagen har tjent stort på eiendoms- og kraftsalg, og har ifølge Kapital en formue på 1,7 milliarder kroner og er dermed Norges 172. rikeste.

Tilbaketrukket

Ekteparet Hagen bor i en enebolig i Lørenskog i Akershus, og fører en tilbaketrukket livsstil.

Ingenting tyder på at noen har brutt seg inn i parets bolig.

Øst politidistrikt har ansvaret for etterforskningen. De får bistand av Kripos, Økokrim, Europol og Interpol. I tillegg er politiets spesialavdeling for gisselforhandlinger, som ligger under Oslo politidistrikt, koblet inn.